Zelfreflectie

Hieronder heb ik mijn zelfreflectie uitgewerkt. Per competentie leg ik uit hoe ik deze heb aangetoond en waar nog verbeter punten liggen.

 

Publieksgerichtheid

 

Wat ik op het gebied van publieksgerichtheid als goed doe in mijn vrije ruimte is het onderwerpen, invalshoeken en bronnen baseren op een doelgroepen. De doelgroep voor mijn site zijn fans van Brabantse voetbalclubs en mijn site is dus ook alleen maar gericht op Brabantse voetbalclubs.

Wat ik nog beter kan ontwikkelen is het contact met mijn doelgroep. In het liveblog wat ik heb gemaakt stel ik soms wel vragen aan de lezer en is er ook overal ruimte om te reageren. Toch denk ik dat ik nog meer input van mijn doelgroep kan vragen zodat ik ook beter weet wat zij interessant vinden.

 

Researchen

De competentie researchen laat ik goed zien in mijn liveblog, transfer talk afleveringen en geruchtenmolen artikelen. In mijn liveblog en video’s maak ik gebruik van relevante informatie uit schriftelijke bronnen. Ik laat ook steeds zien doormiddel van linkjes waar ik de informatie vandaan heb gehaald.

In mijn artikelen met Chris Otten als bron maak ik ook gebruik van een relevante mondelinge bron. Wel zou ik graag deze rubriek wat uitbreiden met nog meer artikelen en ook meer gesproken bronnen. In de podcasts ben ik natuurlijk ook steeds gesproken bronnen aan het interviewen, dus ik ben van mening dat ik in mijn totale productie wel genoeg gesproken bronnen heb aangehaald.

 

Produceren

Met mijn liveblog, artikelen en video’s heb ik laten zien dat ik individueel eenvoudige producties kan maken. De podcast maak ik samen met Koen van Bruxvoort daarmee kan ik ook in teamverband eenvoudige producties maken. Ik heb ook alle vormgeving, zoals logo’s en bumpers, gemaakt in de productie. Dit is iets wat ik erg leuk vind en wat me ook best goed lukt. Dit is een kwaliteit die ik nog verder wil ontwikkelen en gebruiken bij mijn toekomstige journalistieke producties.

De podcasts heeft zo’n twee dagen voorbereidingstijd en de transfer talk video’s hadden een voorbereidingstijd van ongeveer één week. Hiermee kan ik dus journalistiek werk op middellange termijn plannen.

Voor mijn productie heb ik wel met name één doelgroep gebruikt, namelijk fans van Brabantse voetbalclubs. Ik moet me dus nog ontwikkelen op het gebied van producties op verschillende doelgroepen richten.

 

Vernieuwen

Een transfernieuwssite over Brabantse voetbalclubs is er nog niet, dus dat is een nieuwe journalistiek dienst die ik heb uitgewerkt. Ik heb nog niet gewerkt vanuit een opdracht gever dus daar zou ik me de komende periode nog meer in kunnen ontwikkelen. Zodat ik ook daarvoor een nieuwe journalistieke werkwijze, vorm of dienst kan maken.

 

Reflecteren

Bij mijn productie heb ik vooral onderzoek gedaan naar transfers en geruchten rondom de Brabantse voetbalclubs. Tijdens dit onderzoek heb ik steeds goed gekeken wat de bron is en of die bron betrouwbaar is. Hierdoor heb ik naar mijn mening onderzoek gedaan en ook gereflecteerd op de waarde van de bronnen die ik vond.